Colosseum Arena Rome

Het Colosseum
Graag hadden de Italianen het Colosseum de mooiste klassieke arena gebruikt voor de nationale sport voetbal, maar gelukkig is dat nooit gebeurd,het zijn alleen de ballerina’s van het Bolschoittheater die hier mochten optreden en dansen mochten spelen. Keizer Vespasian van Rome begon met de bouw van het Colosseum in het jaar 72 na Christus, zijn zoons Titus opende het Colosseum en arena na acht bouwjaren. Volgens de geschriften en vertellingen was de opening een groots spektakel met honderd dagen van feest spelen en gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren, tijdens deze feesten en spelen vloeide de wijn rijkelijk en werd het ‘Romeinse volk’ vermaakt.

Bouwstijl Colosseum
Gelegen op drassige grond tussen de Esquiline en Caelian heuvels, het Colosseum was het eerste permanente amfitheater wat gebouwd werd in Rome. De monumentale grootte en de grandeur van het Colosseum evenals de praktische en efficiënte inrichting van zowel het speelveld voor de spektakels van de gladiatoren, als de wijze waarop het publiek plaats had in het Colosseum maken het tot één van de grote architectonische monumenten ooit door de oude Romeinen gerealiseerd. Het amfitheater is een enorme ellips met verschillende niveaus met zitplaatsen voor ongeveer 50000 toeschouwers rond een centrale elliptische arena. Onder de houten vloer van de arena, was er sprake van een groot complex van kamers en doorgangen voor wilde dieren, gladiatoren en andere benodigdheden die nodig waren voor alle spektakels die opgevoerd werden.

Bereikbaarheid Colosseum
Het Colosseum van Rome kun je eigenlijk niet missen, als je de stad bezoekt. Het colosseum is dagelijks geopend vanaf 9 uur tot ongeveer een uur voor zonsondergang. De entree is 10 euro.
Adres: Piazza del Colosseo, Metro B: Colosseo
Wijzigingen voorbehouden, check ter plaatse openingstijden e.d.