Rome stad van de Piazza’s

Het prachtige Rome! Wie de stad Rome in één weekend weg wil ontdekken, moeten we helaas teleurstellen. Rome heeft zoveel te bieden dat één weekend weg niet toereikend zal zijn om deze prachtige stad te ontdekken, kies daarom minimaal voor een lang weekend weg van 4 dagen of verblijf een week in deze stad vol cultuur, oudheid en romantiek.

Wie de stad wil ontdekken moet zeker naar de piazza gaan bijvoorbeeld naar de Piazza Navona of naar een van de andere piazza’s. Ze vervangt voor vele inwoners van Rome de “Salotto”, of wel het goede huis, want vele Romeinen wonen waar het lawaaierig en druk is,op en bij elkaar samen met familie of zoals een standaard grap gaat de Italiaan woont bij zijn schoonmoeder.Maar de piazza in Italië en Rome is het leven en dat zult u zeker ervaren tijdens uw lang weekend weg in Rome. De Piazza is de markt, jaarmarkt of soms een demonstratie en gebedsoord, een plaats om de laatste roddels te horen, maar ook een plaats om te flaneren. In uw weekend weg zult u zeker deze kosteloze en favoriete hobby in Italië en Rome ervaren namelijk het circus van de ijdelheid. Hier tonen de Italianen en Romeinen hun “Bella Figura”. Dat betekent zoveel als met ongeëvenaarde elegantie, ver boven het dagelijkse leven verheven, rondhangen en toch een blik riskeren naar aantrekkelijke vrouwelijke toeristen.

Na de Piazza’s van Rome, naar de Musea van Rome
In Rome vind je vele Musea om in een weekend weg te bezoeken, onze site is nog in opbouw binnenkort zult u alle informatie vinden om goed voorbereid een lang weekend naar Rome te reizen.Toch willen we u alvast een mooi museum aanprijzen n.l het “kopergravurenkabinet”

Gabinetto Nazioaale Disegni e Stampe della Villa Farnesina (Kopergravurenkabinet)
Rafaël schilderde het fresco van Amor en Psyche in de loggia. Naar men zegt heeft de minnares van de heer des huizes, de bankier Agostino Chigi, voor de nimf Galatea model gestaan. Chigi was beroemd om zijn feesten en liet in 1508 de Villa Famesina bouwen op de linker Tiber oever. Na het feestmaal liet hij het vuile zilveren bestek in de Tiber werpen en keek gelaten toe. Zijn dienaren hadden tevoren netten gespannen.
Tegenwoordig bevat de Villa Farnesina 200.000 kopergravures en reproducties.

Openingstijden:
Dinsdag t/m Zaterdag 9.00 – 13.00 uur
Zondag – Maandag en in Augustus gesloten
Entree gratis, Adres Via della Lungara 230, bus 28